Morgan Freeman face echipă cu Andrew Zimmern pentru ajutorarea restaurantelor

Andrew Zimmern, cunoscut în lumea showbiz-ului American ca “Bucătarul vedetelor” a reușit să își convingă prietenul mult mai celebru, pe starul holywoodian Morgan Freeman, să se  alieze pentru a susține industria restaurantelor, care a fost puternic afectată de pandemia provocată de coronavirus.

Dacă va trece de Congresul american – se consideră că sunt șanse mari pentru aceasta – “Legea restaurantelor” va stabili fonduri de 120 de miliarde de dolari ce vor fi acordate restaurantelor independente.

Compania de televiziune și producție digitală a “Bucătarului vedetelor”, Intuitive Content, și Coaliția “Independent Restaurant” au lansat o nouă reclamă, ce este povestită de câștigătorul Academy Award, pentru a determina Congresul american să voteze “Legea restaurantelor”.

“Restaurantele de cartier sunt sufletul comunităților”, spune, cu vocea sa de-a dreptul inconfundabilă, Freeman în reclamă. “Ele sunt locurile unde ne strângem împreună și creăm amintiri de-a lungul vieții – iar în acest moment acestea sunt pe cale să dispară”, își continuă el speech-ul.

Fără ajutor, restaurantele pot dispărea – definitiv!…

“Criza provocată de COVID-19 amenință să închidă permanent 85% din restaurantele independente. 16 milioane de oameni riscă astfel să își piardă locurile de muncă, afectând în mod disproporționat persoanele de culoare și mamele singure”, adaugă el.

“Unul din patru oameni care și-au pierdut locurile de munca în timpul pandemiei lucrau într-un restaurant. Fără ajutorul vostru, locurile noastre favorite de a mânca vor dispărea – definitiv!”, conchide câștigătorul premiului Oscar.

Legislația, introdusă de senatorul republican Roger Wicker și de republicanul democrat Earl Blumenauer, având și sprijin bipartizan, va oferi subvenții restaurantelor independente, subvenții care pot fi folosite pentru a plăti salarii, chirii și alte costuri.

“Când restaurantele noastre suferă, înseamnă că și economia suferă”, le-a declarat Blumenauer reporterilor, în luna iunie a acestui an. De asemenea, el a mai menționat că veniturile restaurantelor independente au fost în prima jumătate a acestui an cu peste 50% mai mici decât cele din tot anul precedent.

Lasă un răspuns