foto facebook

Monica Anisie: Grupa mare la grădiniță devine obligatorie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că “grupa mare la grădiniţă devine obligatorie”. Măsura va intra în vigoare din toamna acestui an.

„Începând din anul şcolar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniţă devine obligatorie”, a declarat ministrul Educaţiei, în emisiunea „Din viaţa romilor”, anunţă edupedu.ro.

Monica Anisie, mesaj pentru părinți

„Aş vrea să nu uite nici părinţii, nici autorităţile că începând din anul şcolar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniţă devine obligatorie. Deci trebuie să-i încurajăm pe părinţi să-şi ducă la grădiniţă copilul, pentru că a devenit obligatorie grupa mare”, a declarat Monica Anisie în emisiunea „Din viaţa romilor”.

Întrebată dacă asta înseamnă că “altminteri nu mai poți fi înscris”, Monica Anisie a răspuns: “La pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunț pentru părinți”, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei nu a precizat ce se întâmplă în cazul copiilor care urmează o grădiniţă care nu este autorizată sau acreditată. Potrivit edupedu.ro, legea educaţiei nu prevede refuzul şcolarizării copiilor, pe motiv de neparticipare şcolară anterioară.

În cazul în care părinții nu-și trimit copiii la școală, Legea educației în vigoare prevede amendarea lor de către primărie, dar nu refuzarea primirii copiilor.

Legea care mărește durata învățământului obligatoriu a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, pe aprilie 2019. Legea prevede că până în 2020 devin obligatorii grupa mare de la grădință și clasele a XI-a și a XII-a, deci 14 ani în total. site news

Lasă un răspuns