facebook

Moment muzical în București întrerupt brutal de poliție. ”Nu suntem în Italia! E deranjată ordinea şi liniştea publică!”

Un moment muzical a avut loc marţi seară, de la fereastra sediului Asociației ARCEN din cartierul Armenesc, eveniment pe care trecătorii l-au primit cu bucurie, însă nu şi Poliţia Română.

Timp de 20 de minute, de la fereastra sediului au rasunat două Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, au ascultat de la ferestre sau plimbând câinii. 

Preşedintele ARCEN, Edmond Niculuşcă şi directorul executiv, Alberto Groşescu, au făcut un apel pentru recâştigarea spaţiului public. „Avem nevoie de mai mult spaţiu public în interiorul oraşelor. Credem că e important ca oamenii să fie mai aproape de oraş. Avem nevoie şi de ajutorul vostru. Redirecţionaţi 3,5% din impozitul pe venit către ARCEN!”.

Poliția Română și-a făcut apariția după un sfert de oră, motivând adunarea a mai mult de 3 persoane pe stradă şi a faptului că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare, au cerut oprirea muzicii. „Nu suntem în Italia! Daţi mai încet! E deranjată ordinea şi liniştea publică!”, au spus ei. 

”Distrugeţi singurul lucru pozitiv care se întâmplă în oraş, în anumite ore. Nu am adunat noi oamenii, nu am făcut un eveniment. S-au strâns acum pentru că sunteţi dumneavoastră aici”, au replicat cei de la ARCEN. 

”Muzica ne poate ajuta să recucerim spaţiul public. Suntem împreună prin muzică, păstrând distanţa socială. Împreună unii cu alţii la ferestre şi în balcoane sau în plimbarea din jurul casei. Pentru cei care şi-ar dori mult să fie aici, dar care nu au cum ajunge din cauza restricţiilor atât de necesare în contextul ăsta, aici, pe pagina ARCEN, vom transmite o parte din audiţia din această seară”, au anunţat membrii asociaţiei. 

De asemenea, organizatorii au anunțat că momentul muzical se va relua miercuri, 6 mai. site news

Lasă un răspuns