Moise Guran spune că nu va lua bani de la USR, trăiește din ce a acumulat

Fostul jurnalist Moise Guran a declarat la Digi24 că nu va avea salariu de la USR: el spune că intenționează să trăiască din rezervele acumulate până acum. „Nu sunt bogat, am niște rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez și eu, ca orice om, îmi caut o slujbă”, a declarat el. Jurnalistul intrat în politică a adăugat că acest lucru se va întâmpla „vreun an, poate mai mult, în funcție de cheltuieli”. Fostul jurnalist a mai declarat că în politică intenționează să „negocieze lucruri”.

Cum l-au convins Barna și Cioloș să intre în politică

„Sunt un idealist care a ales un partid de idealiști și care vor să schimbe lumea venind cu un mod cu totul diferit de a face politică.(…)Am idei și persuasiune”, spune Moise Guran.

Vezi cum au făcut liderii USR-PLUS anunțul că Moise Guran va coordona campaniile electorale ale alianței.

Legat de cum a intrat în politică, fostul jurnalist povestește:„M-a sunat Dan Barna, m-a sunat și Dacian Cioloș, mi-au explicat niște lucruri, mi-au făcut o propunere. Răspunsul meu a fost: Vorbiți în primul rând în partidele voastre pentru că s-ar putea să aveți o opoziție față de mine. Partidele USR și PLUS au primit bine propunerea asta. S-a făcut birou național. Eu am făcut declarațiile respective după biroul național.

Mi-au pus întrebări, de ce vreau să fac asta, cum am putea lucra împreună. Eu le-am cerut un singur lucru: să spună foarte clar că aceste partide vor fuziona, iar până atunci ei se vor comporta ca un singur partid. Pentru că niciun PNL care să facă singur guvernare nu e lipsit de pericole”, explică Moise Guran.

De ce a ales Moise Guran USR și nu PLUS

„Aceste două partide sunt percepute de public ca unul singuri, în dorința de a face ceva pentru România. Sunt două generații, noi cei de la Revoluție care am tot eșuat să schimbăm ceva pentru țara noastră și am eșuat până când am primit un ajutor de la generația următoare. Vreau să răspund acestei mâini întinse de generația următoare”, a spus el. El a spus că intrarea în politică nu a fost o decizie ușoară.

Cum explică atacurile din trecut la jurnaliștii intrați în politică

Moise Guran a explicat de ce i-a criticat pe foștii colegi de breaslă care au decis să se înscrie într-un partid și, totuși a decis să facă și el acest pas. „A trebuit să aleg între etică și deontologie. Nu a fost o alegere ușoară, nu a fost o alegere pe care am dorit-o. Nu cred că am lăsat vreodată cuiva impresia că nu-mi place meseria mea sau că nu-mi merge bine în meseria mea de jurnalist. Din contră. Toate postările și comentariile mele la adresa celor care au făcut acest pas anterior au fost extrem de dure. E normal ca dvs, foștii mei colegi, să criticați acest pas. Este ceea ce trebuie să faceți”, a spus el.

Moise Guran și alegerea etică vs deontologie

Guran a răspuns și criticilor care i-au fost aduse de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru că a lucrat cu USR și PLUS încă din 2018. „Hai să lămurim încă ceva, pentru că părinții mei au înțeles de la televizor că aș fi primit bani de la cineva pentru a lucra sau că acum aș fi primit bani să intru în politică. Aceste lucruri sunt aberante. Nu am luat bani de la nimeni nici atunci, nici acum. Să fii politician nu e o meserie. Meserie e aia pe care o faci tu, atunci când lucrezi. Să te implici în viața politică și în decizii – asta e un lucru care poate fi considerat o meserie dacă asta ai făcut toată viața ta, dar nu în altă situație”, a spus Moise Guran.

Vezi aici acuzele aduse de Centrul pentru Jurnalism Independent lui Guran pe tema colaborării cu USR-PLUS.

„Am făcut dezbateri cu ei, pe ideile lor, le-am explicat ce se întâmplă dacă. Am spus public lucruri, am precizat că le știu programele, i-am criticat că nu au făcut uz de ele. Nu am lucrat la campanii electorale, ci la programe”, a mai spus el. (site news)

Lasă un răspuns