sursa: Google

Mogul de la Hollywood, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală și viol

Mogul de la Hollywood, fostul producător de film Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat miercuri la 23 de ani de închisoare.

Mogul de la Hollywood, condamnat la 23 de ani de închisoare

Fostul mogul de la Hollywood a fost prezent miercuri în sala de judecată din Manhattan. El a fost adus într-un scaun cu rotile, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost supus unei intervenţii pe cord, informează news.ro.

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi viol de gradul trei, Weinstein risca o pedeapsă cu până la 29 de ani de închisoare.

Avocaţii lui au cerut luni judecătorului James Burke să îi aplice pedeapsa minimă de 5 ani. Ei au motivat că starea sănătăţii lui este precară şi că are o vârstă înaintată.

„Sunt complet confuz”

Miercuri, procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 29 de ani.

„Sunt complet confuz”, a spus Weinstein în sala de judecată.

„Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea… Sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”.

Weinstein, acuzat de 80 de femei

Peste 80 de femei l-au acuzat în ultimii doi ani şi patru luni pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit.

Juriul de la New York a avut în vedere doar acuzaţiile formulate de două femei. Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

El a mai precizat că a avut relaţii de „prietenie serioasă” cu cele două femei care l-au acuzat. Acelaşi lucru a fost demonstrat, în timpul procesului, de avocaţii apărării. Nu a fost negat de reclamante.

Citește și: Radiografia pulmonară a unei tinere cu coronavirus șochează medicii

Pe numele fostului producător mai este deschis un proces la Los Angeles.

Procesul de la New York a debutat la începutul lunii ianuarie. Au fost audiaţi mai mulţi martori. Dar Weinstein nu a depus mărturie.

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat. site news

Lasă un răspuns