unsplash

Minivacanța de 1 mai, un alt weekend de foc pentru România

După Paște, pentru România urmează încă un ”weekend de foc”, după cum îl numește ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ministrul avertizează că modul în care românii se vor comporta în minivacanţa de 1 Mai „poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment” și că relaxarea restricțiilor ține de atitudinea pe care o au oamenii vizavi de pandemie.

În urma vizitei desfășurate în Botoșani, ministrul a afirmat că pe străzi este ”cam multă mişcare”.

”Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (…) Ţine foarte mult de noi.

Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”, a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, 30 aprilie, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi a avut o întrevedere cu autorităţile judeţene pe tema măsurilor care trebuie dispuse pentru evitarea răspândirii pandemiei. site news

Lasă un răspuns