The New Republic

Ministrul sud-coreean anunță motivul absenței lui Kim Jong-un de la ceremonii

Pe 28 aprilie, ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul, a sușinut că liderul Kim Jong-un nu a asistat la ceremoniile din 15 aprilie nu din cauza stării sale de sănătate, ci cel mai probabil ca măsură de precauţie faţă de coronavirus, conform Reuters.

Kim Jong-un a absentat de la ceremonia dedicată bunicului său

Absenţa tiranului de la Phenian de la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il-sung, fondatorul regimului stalinist din Coreea de Nord, este fără precedent. Nemaivăzut în public din 11 aprilie, Kim Jong-un nu face decât să alimenteze zvonuri cu privire la starea sa de sănătate.

Un site de informaţii specializat în Coreea de Nord, Daily NK, cu sediul la Seul, a dezvăluit săptămâna trecută că dictatorul din Nord a fost operat pe inimă la 12 aprilie.

„Este adevărat că nu a lipsit niciodată de la aniversarea lui Kim Il-sung de când se află la putere, însă numeroase ceremonii şi un banchet au fost anulate din cauza unor îngrijorări legate de noul coronavirus”, a declarat într-o audiere în Parlament ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul.

„Eu nu cred că este vorba de un lucru deosebit de neobişnuit în situaţia actuală”, a apreciat ministrul.

Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate ţări din lume, nu a anunţat niciun caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul său. site news

Lasă un răspuns