Ministrul Sănătății trimite controlul la Spitalul Universitar. Imaginile care au îngrozit țara

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, marți seară, că va trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ministrul Sănătății, reacție dură

Ministrul Sănătății anunță că va lua măsuri dure după controlul de la Spitalul Universitar.

Cititi si despre/posibil-caz-de-coronavirus-la-cluj

Reacția ministrului vine după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook că mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase sunt aruncate în sistemul de canalizare:

„Imaginile sunt absolut şocante. Mâine vom trimite Corpul de control. Îmi pare rău să anunţ asta public, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile şi vrem să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale din Capitală, întrucât s-a ajuns la astfel derapaje. (…) Evident că nu putem exclude şi alte derapaje (n.r. situaţii asemănătoare la alte unităţi medicale), dar vom fi foarte stricţi. (…) Trebuie să se respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar”, a afirmat Victor Costache.

Aflati cum-minte-ministrul-economiei-

Acuzațiile deputatului USR

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că sângele contaminat rezultat în urma intervenţiilor chirurgicale din spitale din Bucuresti şi din ţară ajunge în sistemul de canalizare, deci pericolul pentru sănătatea oamenilor e uriaş. În sprijinul acestei afirmaţii, parlamentarul aduce fotografii despre care spune că sunt filmate la Spitalul Universitar din Capitală. DSP a început verificări la Spitalul Universitar. Managerul spitalului, Adriana Nica, spune că a demarat o anchetă internă pentru a se afla cine nu a respectat procedurile pentru decontaminarea sângelui. marţi seară.  site news.

Lasă un răspuns