Ministrul Sănătăţii nu e de acord cu măsurile speciale pentru Paști. Tătaru pune contre protocolului MAI-BOR

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, marți seara, că a fost consultat cu privire la protocolul între Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română pentru ca românii să poată lua lumină de Paşti și pâinea binecuvântată, însă recomandarea sa este în continuare izolarea la domiciliu.

Ce spune Tătaru despre măsurile speciale pentru Paști

Credincioșii pot merge la biserică vineri și sâmbătă, pentru a lua pâinea binecuvântată, numită Paști, a anunțat Marcel Vela. Ministrul Sănătății, însă, spune că recomandă în continuare izolarea voluntară la domiciliu și păstrarea distanței sociale.

„Recomand izolarea voluntară la domiciliu, recomand distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, recomand liniște sufletească și recomand niște sărbători mai altfel anul acesta pentru a avea la anul niște sărbători deosebite”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că este un moment deosebit, un moment religios, dar și un moment al marilor provocări, un inamic nevăzut, fără vacccin.

„Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe. Ne aflăm într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă sunt suspecți de coronavirus”, a precizat ministrul.

Ministrul Sănătății, avertisment pentru populație

Ministrul a punctat că dacă nu sunt respectate măsurile putem avea un număr de cazuri care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot încărca sistemul sanitar.

Ministrul sănătăţii a mai spus că în România s-au folosit medicamentele care au fost folosite şi de colegii din China, Spania.

„Am folosit tot ce înseamnă antivirale. Avem protocoale stabilite pentru fiecare tip de boală. Noi nu am trecut la etapa în care asimptomaticii să meargă acasă pentru a fi trataţi, dar va veni un moment şi atunci vom fi nevoiţi să trecem asimptomaticii într-un spaţiu de tampon. Avem în proceduri aceste variante”, a mai spus Nelu Tătaru. site news

Lasă un răspuns