facebook

Ministrul sănătății din Germania e de acord cu Trump în ceea ce privește reformarea OMS

Ministrul sănătății din Germania a declarat că este de acord cu președintele SUA, Donald Trump, iar Organizația Mondială a Sănătății trebuie să sufere reforme majore.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a declarat duminică într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, că preşedintele Donald Trump, care a ameninţat să pună capăt definitiv finanţării OMS dacă această organizaţie nu face schimbări majore, „are dreptate”.

”Trebuie să ne dăm seama exact unde se duc banii”, a spus ministrul german, adăugând că reformele ar trebui să vizeze ”guvernanţa şi responsabilitatea”. Cu toate acestea, Jens Spahn a spus că aceste discuţii vor trebui să aştepte până când trece pandemia.

”În mijlocul unei crize, când stingi incendii, nu poţi vorbi de reformarea brigadei de pompieri”, a opinat el. Spahn a adăugat că i-ar părea foarte rău să vadă SUA părăsind grupul.

Trump a spus săptămâna trecută că ia în calcul încetarea contribuţiei SUA la OMS, despre care se ridică la 400-500 de milioane de dolari pe an, dacă organizaţia nu face îmbunătăţiri în termen de 30 de zile. site news


Lasă un răspuns