Ministrul Muncii face declarații șocante. „Viața oamenilor călcată în picioare”

Ministrul Muncii a vizitat un depozit din București în care sunt ținute dosarele pensionarilor decedați. Ea a descoperit acolo condiții mizere.

Mii de dosare ținute în condiții insalubre, ba chiar dosare folosite pe post de hârtie igienică. Violeta Alexandru a declarat, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, că o variantă pentru a scăpa de această situație este arhivarea electronică a acestora.

Ministrul Muncii face declarații șocante

„Viața oamenilor călcată în picioare”, a scris pe Facebook ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Ea a vizitat una dintre arhivele Casei de Pensii București din șoseaua Olteniței 388, clădirea Romprim.

„Trebuie să aflu de la Casa de Pensii București să văd cine coordonează arhivarea documentelor pensionarilor decedați. Aceste documente trebuie deținute în arhiva statului timp de 50 de ani. Ele constituie surse de infromații pentru urmașii celui decedat”, a declarat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Citește și: Situație critică la Spitalul Județean din Craiova. Pacienții, nevoiți să cumpere medicamente

Violeta Alexandru a spus că ANAF și Ministerul de Finanțe, casele de pensii sunt obligate să aibă foarte mare grijă de aceste dosare. „În lipsa unui proces de digitalizare, de conectare între case de pensii, ANAF și Ministerul de Finanțe, cu atât mai mult casele de pensii trebuie să dețină actele în bună stare. Nu poți arunca dosare și să calci peste ele, este lipsă de respect”, conchide ministrul Muncii.

Bani de investiții se găsesc greu

Violeta Alexandru spune că bani de investiții se găsesc cu greu. Acesta este un motiv pentru care ar trebui urmărit până la capăt finalizarea investiției într-un sistem de digitalizare a dosarelor pensionarilor din România.

„Dacă ar exista un mecanism prin care să verificăm dacă s-au făcut investiții și cum anume au fost făcute, ar fi mai ușor. Am mai avut probleme cu scanarea carnetelor de muncă. Iar o astfel de experiență ne arată că este nevoie de o instituție care să aibă resursele necesare. Dar și financiare și umane, să poată întreprindă un asemenea demers. Eu nu semnez contracte doar pentru a anunța un nou contract. Trebuie să facem totul sub garanția că se poate urmări până la capăt impelmentarea serviciului”, a mai spus ministrul Muncii.

Ce vrea ministrul Muncii

Ea spune că a fost însoțită în vizita la acest depozit și de către șeful Casei de Pensii București, care a declarat că situația este cunoscută. Va fi nevoie de fonduri pentru punerea la punct a acestei arhive. ”De la Casa de Pensii l-am avut pe șeful acesteia, care a văzut și el realitatea groaznică. Situația e cunoscută și de către ei. I-am cerut să vedem dacă există fonduri pentru a se pune arhivele la punct. Au fost prioritizate dosarele pensionarilor în viață”, a mai declarat Violeta Alexandru. site news

Lasă un răspuns