Ministrul Muncii a găsit soluția pentru pensionari, înlocuiește mobilierul la Casele de pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că, până în 31 ianuarie, Casele locale de pensii din Bucureşti trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul. Scopul este ” a înlătura pereţii dintre angajaţi şi cetăţeni”. „Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a arătat Alexandru. Ea a emis un ordin prin care zona trebuie amenajată cu mese cu câte două scaune. Astfel, şi funcţionarii şi pensionarii vot putea sta comod.

Ministrul se luptă cu pereții, la propriu

„Zis şi făcut! Până la 31 ianuarie 2020, Casele locale de pensii din Bucureşti au obligaţia de a finaliza procesul de re-amenajare a zonei de interacţiune cu cetăţenii. Fără pereţi între cetăţeni şi angajaţii statului. Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Citește cum a sunat ministrul incognito la toate casele de pensii, care au fost rezultatele.

Ea a ataşat şi o fotografie cu ordinul de ministru emis în acest sens. Ordinul prevede că trebuie amenajate spaţii „tip masă cu două scaune în vederea optimizării calităţii serviciilor prestate către pensionari”. Postarea are mai multe hashtag-uri, între care şi „#dupăBucureştiîntoatăţara”.

Obsesia lunii ianuarie, dărâmarea zidurilor nu întârzierile la pensii

În 10 ianuarie, ministrul Muncii scria, tot pe Facebook, că a venit momentul „să spargem zidurile inutile care despart cetăţenii de serviciile de calitate pe care le merită”. „La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informaţii printr-o uşiţă sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea şi angajatul şi pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulţi în baston, oameni care aşteaptă în picioare să le vină rândul.

Vezi și pe cine acuză ministrul în scandalul pensiilor întârziate în luna ianuarie.

Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituţiei denotă că între Stat şi cei pe care îi deserveşte există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părţi să fie egale. Comunicarea şi parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente şi umane condiţii. Nu vreau nimic ieşit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul aşezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are”, scria Violeta Alexandru. (site news)

Lasă un răspuns