Ministrul Economiei vrea terasele localurilor deschise după 15 mai

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că vor fi discuţii cu patronii din turism şi industria ospitalieră şi oficialii din Ministerul Sănătăţii pentru a vedea dacă există posibilitatea ca după 15 mai să se deschidă terasele în România.

Ministrul Economiei vrea terase deschise după 15 mai

„Ne dorim ca, după 15 mai, dar numai într-o discuţie cu Ministerul Sănătăţii, să putem avea cel puţin terase deschise în România. Cred că fiecare dintre noi îşi doreşte să iasă la o terasă, Să bea o cafea, Să se uite la natură, dar asta va trebui să discutăm cu Ministerul Sănătăţii să vedem dacă este posibil acest lucru. Vor trebui respectate anumite norme.

Azi am primit un mesaj de la ministrul Boloş (ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, n.r.), Fondurile pentru IMM-uri au crescut la un miliard de euro, erau 750 de milioane. Ne gândim să ajutăm hotelierii şi restaurantele din România să se adapteze acestor noi cerinţe prin granturi acordate acestora pentru că este o cheltuială în plus, Iar noi vrem ca ei să îşi revină foarte repede şi să asigure condiţiile de securitate şi de sănătate eventualilor clienţi”, a subliniat Popescu.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, aseară, la Antena3.ro, că românii trebuie să respecte prevederile ordonanței. Pentru că, dacă situaţia se înrăutăţeşte în zilele următoare, atunci măsurile de relaxare s-ar putea să nu fie luate din 15 mai.

„Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai „, a declarat Arafat. site news

Lasă un răspuns