Un polițist a refuzat o mită de 1.000 de euro de la un șofer prins conducând fără permis

Ministrul de Interne vrea să schimbe numele Poliției

Marcel Vela a anunțat că vrea să schimbe numele Poliției Române în Poliția Națională. Explicația acestuia este că trebuie făcută o dierențiere clară între Poliția Locală și Poliția Națională.

„Vreau rebranduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliţie comunitară şi poliţie locală – băieţi destoinici”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, citat de Mediafax.

Vela susțina că ar trebui o delimitare clară pentru a nu fi suprapuse atribuțiile fiecărei entități. Declarațiile au fost prezentate într-un video de reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

„Cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebranduire”, a adăugat Vela.

2 comentarii la „Ministrul de Interne vrea să schimbe numele Poliției

Lasă un răspuns