Ministrul de interne, operațiune penibilă de imagine: filmuleț prost cu ofițer antidrog care „s-a apropiat prea mult de infractori”

Ministrul demis al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat măsuri pentru combaterea infracțiunilor chiar în rândul angajaților MAI. El a dat exemplul unui ofițer antidrog de la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate, care „s-a apropiat prea mult de infractori”.

„Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, suntem foarte atenți și la personalul din MAI. Un singur exemplu vreau să vă dau: un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a aproiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pust la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, a spus ministrul Vela.

Vezi cum a fost adus în țară cel mai periculos interlop român care a îngrozit toată Europa.

Ministrul demis a prezentat un clip postat astăzi pe YouTube, pe un canal nou creat, numit „Polițiști interlopi”. Canalul avea, la ora publicării filmului, doi urmăritori. În acest clip, ofițerul, identificat drept Robert Badea, apare în fotografii alături de mai mulți membri ai unor clanuri interlope, inclusv cel al Sportivilor și Corduneanu.

Filmulețul de pe youtube, canalul secret cu doi urmăritori

În clip este prezentat și un fragment dintr-un document potrivit căruia Robert Badea „obține din activități ilicite sume impresionante de bani. El are un trai care ”nu poate fi justificat din activitățile de polițist”. Adică ”folosește autoturisme precum Porsche Panamera și BMW Seria 6 și are parte de concedii în destinații exotice”.

„Nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității să fraternizeze cu infractorii”, a mai spus Vela.

Ministrul face iar gargară anti-corupție, cu presa și opinia publică lăudate grețos

El a adăugat că a cerut înființarea unei linii telefonice prin care cetățenii să semnaleze situații de încălcare a legii de către angajați ai MAI.

„Sper ca în viitor presa și societatea civilă care a avut inițiativa de a strânge aceste fotografii și care au putut fi făcute publice pe YouTube – în paralel analizam și noi aspecte care nu erau tocmai corect. După ce am văzut acest film pe YouTube am considerat că cetățenii ne pot sesiza cu mai multe probleme”, a spus el.

Vezi și caz șocant în Deva, bărbat violat de două femei care l-au umilit și jefuit.

La întrebările jurnaliștilor, Vela a precizat că ofițerul a fost pus la dispoziție în 7 februarie, iar clipul a fost postat astăzi pe YouTube.

Sindicaliștii spun că Vela a scos de la saltea un caz vechi de 5 ani

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, spune că Marcel Vela face o campanie de imagine, deoarece cazul polițistului de la antidrog era cunoscut de mai mulți ani și că au fost făcute sesizări în legătură cu mai mulți angajați ai MAI.

„Este un caz extrem de vechi, 3-5 ani, iar cei din stânga și din dreapta domnului Vela în opinia mea cred că știau de atunci de această poveste. Nu e un caz petrecut ieri, a venit domnul Vela de la Caraș Severin și a descoperit cercul, mersul pe jos și apa caldă. E un caz extrem de vechi, important e să se cerceteze de ce s-a ajuns să lucreze 5 ani în acea situație”, a spus Coarnă la Digi24.

„Problema de fond este de ce l-au favorizat, de ce l-au ținut 5 ani cei care aveau decizia, care trebuia să dispună cu celeritate să-l scoată din focarul infracțional și să nu strice anchete penale”, a adăugat el.

Coarnă mai spune că numărul de telefon anunțat de Marcel Vela pentru ca cetățenii să semnaleze cazuri de infracțiuni comise de angajați ai MAI este „o poveste pentru electorat”. Aceasta, în condițiile în care există deja la nivelul DGA un număr verde anticorupție. site news

Lasă un răspuns