Ministrul de Interne face razie la Dolj, unde sunt angajate 101 rude

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că va trimite Corpul de Control la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Acolo 101 cadre militare angajate ar fi rude între ele. Ministrul este unul dintre primii care au vorbit despre fenomenul alarmant al angajărilor pe pile.

Ministrul a recunoscut că nu cunoaşte această situaţie. El a anunţat că va trimite Corpul de Control să vefirice cazul. ”Nu ştiu de această situaţie. Luni voi trimite Corpul de Control şi la ISU Dolj. Este singura cale în care pot afla oficial ce se întâmplă. În urma raportului prezentat de Corpul de Control, evident putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ceea ce propune Corpul de Control cu privire la aplicarea unei sancţiuni”, a declarat Marcel Vela.

Organigrama ISU devine arbore genealogic

Potrivit Libertatea, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” al Judeţului Dolj sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele. Libertatea a expus în decembrie, folosind surse din interior, situația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltenia” Dolj, unde organigrama a devenit un arbore genealogic. Generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU, a dispus un control și ne-a trimis rezultatele pentru a le prezenta publicului.

Șeful este în capul listei cu pile

Defalcat, situația arată astfel: 18 sunt ofiţeri (9 pe funcții de conducere), iar 83 sunt subofiţeri (4 pe funcții de conducere – şef GIS – Gardă Intervenție Stingere)”. În capul listei ”piloșilor” se află chiar fiul inspectorului șef al ISU Dolj, colonel Constantin Florea, care este plutonier în cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova. Colonelul Florea mai are și patru fini pe statul de plată. ”Nașul și finul de cununie nu au o legătură de rudenie”, s-a apărat inițial inspectorul șef. (site news)

Lasă un răspuns