Ministru PNL-ist, la cuțite cu un fost secretar de stat din cauza unei biblioteci. A mers la DNA

Scandal uriaș între Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, și Radu Cristescu, fost secretar de stat în guvernul PSD, joi seara, la România TV. Totul, pe fondul unei discuții legate de o investiție de 12 milioane de lei în Satu – Mare. Ministrul i-a spus, în ședința de Guvern, premierului Ludovic Orban că este vorba despre un spital, dar, de fapt, era o bibliotecă.

Scandal de proporții din cauza unei biblioteci

În loc să îi răspundă prezentatoarei Andreea Crețulescu la întrebările privind banii solicitați de la Guvern, ministrul Dezvoltării a provocat un scandal în direct.

Ion Ștefan: Nu cunosc pe cineva din Satu Mare, nu știu cine e antreprenorul. Mă pun la dispoziția organelor de anchetă în seara asta, oricând, în orice clipă. Nu am împărțit cu nimeni. Nu știu. Rog organele de anchetă mâine să verifice modul în care au fost alocați acești bani. Nu s-a întâmplat așa ceva. Banii au ajuns acolo unde au fost alocați. În acea ședință de Guvern, au fost mai multe hotărâri cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă. Într-adevăr, am spus, așa cum spuneți și dvs., dar hotărârea de Guvern este pentru această bibliotecă. 

Radu Cristescu: Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!

Ion Ștefan: Domnule, ascultați-mă puțin. Nu e nicio confuzie. În acea ședință de Guvern au fost sute de UAT-uri care au primit bani din fondul de rezervă. 

Radu Cristescu: De ce nu ați spus bibliotecă direct? De ce ați spus spital?

Ion Ștefan: Domnule, fiți mai calm. Eu mă autodenunț cu privire la escrocheria asta care spuneți dvs. că este. Ce prostii spuneți dumneavoastră la spital este cu totul și cu totul altceva. (…)

Ion Ștefan: Domnu` Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi. 

Citește ce scandal a provocat un politician PSD, după ce l-a deranjat observația unui jurnalist

Radu Cristescu: S-ar putea să plec singur de acolo. (…) Este adevărat că domnul Ludovic Orban a fost angajatul fratelui dumneavoastră acum câțiva ani la firma lui?

Ion Ștefan: Domnu` Cristescu, pe mine mă întrebați? Dom`ne, dumneavoastră sunteți dili dili domnule. Sunteți obosit domnule. Vedeți-vă de ale dumneavoastră. 

Radu Cristescu: Jaf din bani publici ați făcut. 

Ion Ștefan, chemat la DNA, după scandalul cu Radu Cristescu

După scandalul uriaș cu Radu Cristescu, ministrul Ion Ștefan a fost, vineri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție.

”M-am dus de bunăvoie după acuzațiile de joi seară ale dlui Radu Cristescu, care m-a acuzat că aș fi dat bani direcționați pentru un contract de la Consiliul Județean Satu Mare.

E o prostie, dar m-am pus la dispoziție, dacă vreun procuror consideră că trebuie verificat. Nu e vorba de niciun dosar deschis. Procurorii au rămas uimiți, o să vadă despre ce e vorba.”, a spus Ion Ștefan site news

Lasă un răspuns