Ministru PNL aruncă responsabilitățile pe umerii soției sale și ai unui consilier județean

Ministru PNL aruncă responsabilitățile pe umerii unui consilier județean. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din Cabinetul PNL Orban, Virgil Popescu, și-a cedat participația la firma controlată de soția sa unui consilier județean PNL la Mehedinți și trezorier al organizației județene a partidului.

Ministru PNL cedează acțiunile OMV Petrom

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, una dintre cele mai importante companii din economia românească.

„Nu văd nicio stare de incompatibilitate. În condițiile în care și soțul premierului (fostului premier, Viorica Dăncilă – n.r.) lucrează tot în Petrom, consider că este o ușoară răutate (să fie întrebat acest lucru – n.r.).

Vezi ce ministru PNL acuză că este urmărit de spioni ruși

Nu există niciun interes între a administra o stație și a face politica energetică a unei țări. Eu nu cred în lucruri de genul ăsta și vă rog să trecem peste acest subiect”, a declarat ministrul Popescu pe 30 octombrie 2019, după ce a fost chestionat de parlamentari în această privință la audierea pentru avizarea sa ca ministru, în urma articolului Profit.ro.

Ulterior, însă, ministrul Virgil Popescu și-a cedat participația de 5% la Lavist SRL lui Marian Goșa, consilier județean PNL la Mehedinți și trezorier al organizației județene a partidului.

Potrivit ultimei sale declarații de avere disponibile, Marian Goșa era, cel puțin la nivelul anului 2017, șef de benzinărie la Lavist SRL. El mai este asociat și administrator unic la o firmă de service auto din Drobeta Turnu Severin, GMT Auto Motors SRL. site news

Lasă un răspuns