Ministerul Muncii ia în calcul să acopere o parte din salariul angajaților ce revin în activitate

Secretarul de stat, Alin Ignat, declară luni, 4 mai, că Ministerul Muncii ia în calcul ca după data de 15 mai să acopere o parte din salariul angajaţilor companiilor care revin în activitate. De asemenea, Ministerul analizează și măsura prelungirii şomajului tehnic în domeniile în care activitatea nu se va putea relua imediat.

Declarațiile secretarului de stat

„Aceasta este una din măsurile pe care le avem în calcul: prelungirea şomajului tehnic pentru aceste zone. Nu este luată încă o decizie. E o măsură pe care încă o evaluăm şi în decursul acestei săptămâni vom lua decizia şi o vom comunica public. Avem discuţii şi cu Ministerul de Finanţe pentru a vedea sursa bugetară pentru aceasta măsură. Dincolo de această categorie, ne gândim la o serie de măsuri active pentru cei care încet-încet îşi reiau activitatea parţial sau total după data de 15 mai”, a afirmat Alin Ignat.

Acesta a spus că Guvernul ar putea acoperi un procent din salariile angajaţilor care revin din şomajul tehnic, însă cuantumul va fi stabilit în zilele următoare cu patronatele şi sindicatele.

„Un exemplu este acela că ne gândim să acoperim o parte din salariile angajaţilor companiilor care revin în activitate, fie că vorbim despre o activitate reluată cu angajaţii la normă întreagă sau part-time, pentru că unele sectoare vor începe treptat activitatea. Ne gândim să acoperim un procent din salariile acestor angajaţi care revin practic din şomajul tehnic. Deci vrem să înlocuim o măsură pasivă cu una activă pentru a stimula repornirea economiei, în unele zone treptat şi în unele cu program întreg”, a explicat secretarul de stat. site news

Lasă un răspuns