Ministerul Educației din Franța îl acuză de FAKE NEWS pe Klaus Iohannis: Școlile se vor deschide acolo abia la 11 mai

Klaus Iohannis anunța ieri, 28 aprilie, că școlile din România nu se vor deschide și că această decizie are la bază analiza deciziilor altor țări din UE. Iohannis a dat exemplul Franței, unde au fost deschise școli, iar elevii s-au infectat. Autoritățile franceze însă îl contrazic.

”Am dorit să știm și ce fac alte țări. Am constatat că sunt o serie de țări care nu mai doresc să redeschidă școlile, alte țări unde situația e în evaluare. Ne-am uitat la exemplul din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala. Nu a decurs foarte bine: după câteva zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv, mai mulți dascăli au ajuns la terapie intensivă. Lucrurile nu sunt deloc simple”, a declarat marți Iohannis.

”În Franța, unitățile de învățământ vor fi deschise abia din 11 mai. Singurii copii care au mers la școală sunt ai personalului din linia I – medici, polițiști, pompieri sau jandarmi – care n-a avut cu cine să-i lase acasă. Este vorba de 30.000 de copii din 13 milioane, adică sub 1%”, a declarat responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville. site news

Lasă un răspuns