Miliardarul Bloomberg intră în cursa electorală și participă la prima dezbatere din campania democrată

Michael Bloomberg, miliardar american şi candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, va participa miercuri la prima sa dezbatere televizată din campanie, a anunţat marţi echipa sa, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

„Mike este nerăbdător să se alăture celorlalți candidaţi pe scenă şi să explice de ce este cel mai bun pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a unifica ţara”, a declarat directorul său de campanie Kevin Sheekey într-un comunicat.

Bloomberg a ales momentul-cheie al campaniei, Super Tuesday

Al nouălea cel mai bogat om de pe planetă, Michael Bloomberg, care are o avere de 56 de miliarde de dolari, zguduie campania democrată. Fostul primar al New York-ului a făcut pariul unei intrări tardive în campania prezidenţială americană. Ignorând primele state din alegerile primare democrate, care au un număr mic de delegaţi, el mizează pe o intrare în cursă la momentul „Super Tuesday”, 3 martie, când vor vota 14 state americane pe care le inundă cu publicitate electorală.

Vezi și cum își aranjează Putin viitorul cu o imunitate pe viață făcută cadou de Parlamentul rus.

Zece dezbateri electorale au fost deja organizate pentru departajarea celor şapte candidaţi care vor să-l înfrunte pe Donald Trump pe 3 noiembrie.

Partidul Democrat a schimbat regulile pentru miliardar

Conducerea Partidului Democrat a fixat criterii care trebuie respectate pentru a avea dreptul de a participa la dezbaterile democrate, cerând în special un prag minim pentru donaţii provenite din bazinul electoral, dar apoi a renunţat la această condiţie, ceea ce a deschis uşa pentru participarea lui Bloomberg. Această schimbare a fost criticată de alţi candidaţi la învestitură.

„Bloomberg, ca oricine, are dreptul de a candida la alegerile prezidenţiale. Nu are dreptul de a cumpăra preşedinţia”, a postat luni pe Twitter Bernie Sanders.

Dezbaterea de miercuri va avea loc în Las Vegas, Nevada, care organizează sâmbătă alegeri primare. Avalanşa publicitară a candidatului de 78 de ani a avut deja un impact frapant: el a urcat pe locul al treilea în media sondajelor naţionale stabilite de RealClearPolitics. site news

Lasă un răspuns