Warren Buffett, chief executive officer of Berkshire Hathaway, pauses during a television interview in advance of a charity lunch with a group led by Courtenay Wolfe, chief executive officer of Salida Capital, at Smith & Wollensky in New York, U.S., on Monday, Feb. 22, 2010. Buffett, a billionaire who pledged the bulk of his fortune to philanthropy, said the need for charitable giving is unending. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

Un miliardar celebru a pierdut peste jumătate din avere din cauza coronavirus

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Warren Buffett, are de suferit în afaceri, din cauza crizei provocate de coronavirus, informează Investor’s Business Daily. Cele şase acţiuni i-au scăzut în 2020 cu cel puțin 50 la sută.

Miliardar celebru, a pierdut peste jumătate din avere

Compania de energie Occidental Petrolium, care a scăzut cu 67 % anul acesta, este cel mai mare eşec al lui Buffett, mare miliardar.

Încă cinci companii industriale S&P 500 deţinute de Berkshire Hathaway (BRKA), inclusiv United Airlines (UAL), Delta Air Lines (DAL) şi American Airlines (AAL), au de asemenea o scădere de minim 50 % în 2020.

United este cel mai grav afectat. Stocul a scăzut cu 64% şi marchează o pagubă de 1,2 miliarde de dolari din poziţia Berkshire. Buffett deţine aproape 9% din companie.

Cea mai costisitoare deţinere financiară pentru Berkshire este Bank of America (BAC). Ponderarea de 11% pe care o deţine Buffett l-a costat 12,3 miliarde de dolari, în urma scăderii de 37% pe care BAC o are în 2020.

Conform unei analize realizate de Daily Investors Business, pe baza datelor înregistrate public, Warren Buffett a pierdut 53,5 miliarde de dolari de la începutul anului. site news

Lasă un răspuns