Mii de românce vor fi salvate. Veste importantă a Ministerului Sănătății

 Viața a mii de femei va fi salvată ca urmare a campaniei de vaccinare gratuită împotriva virusului HPV. Vaccinarea se va relua în această săptămâna, primele 20.000 de doze de vaccin fiind deja distribuite la nivelul direcţiilor de sănătate publică.

Potrivit anunțului Ministerului Sănătății, se reia compania națională de vaccinare împotriva virusului HPV. Primii pe listă sunt copiii ai căror părinți au solicitat deja dozele între anii 2017-2018. Adolescentele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani au nevoie de două doze de vaccin la un interval  între cinci și 13 luni, în timp ce fetele peste 15 ani au nevoie de trei doze. Potrivit Ministerului Sănătății, se poate suplimenta stocul de vaccinuri până la peste două milioane de doze, dar oamenii trebuie să înțeleagă pericolul virusului.

Vaccinul trebuie făcut înaintea actului sexual. Pentru a primi vaccinul gratuit în cursul acestui an, trebuie făcută o cerere în luna ianuarie-februarie. În România, anual circa 4.300 de femei sunt diagnosticate cu virusul papiloma, care provoacă cancer de col uterin, iar în jur de 2.000 de femei pierd lupta cu boala. Rata de mortalitate cauzată de cancerul de col uterin în România este cea mai mare din Uniunea Europeană site news.

Lasă un răspuns