Metrorex, decizie pe baza decretului de instaurare a stării de urgență. Urmează exemplul lui Firea

Numărul de trenuri de metrou aflate în circulaţie se va reduce cu 15% până la 20% pe toate magistralele, în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă, informează Metrorex.

Metrorex reduce numărul de trenuri care vor circula pe toate magistralele

„În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”, precizează compania într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Limitarea sau interzicerea circulației vehiculelor sau a persoanelor în și spre anumite zone sau între anumite ore, ieșirea din zonele respective, interzicerea graduală a circulației rutiere, feroviare, maritime, fluviale sau aeriene pe diferite rute și a circulației metroului sunt măsuri care pot fi luate gradual în perioada în care România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19.

Ce măsuri a luat Firea

Începând de luni, în România a fost instituită stare de urgență pentru 30 de zile. Klaus Iohannis a anunțat măsurile pe care le implică starea de urgență, acestea fiind cuprinse în decretul semnat luni de șeful statului.

În Capitală vor circula mai puține autobuze, troleibuze și tramvaie din cauza COVID-19! Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, de vineri dimineața, parcul auto al STB va fi redimensionat, iar lucrările la construcțiile din Capitală vor fi suspendate pentru două săptămâni, astfel încât să fie stopată răspândirea CODIV-19.

„Sunt noi măsuri luate de Capitală. Trebuie să redimensionăm parcul auto al STB. Trebuie să îi protejăm pe călători, dar trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto. Începând de mâine dimineață se va reduce parcul auto al STB. Realizăm dezinfecții pentru sănătatea românilor”, a spus Firea, la Digi24. site news

Lasă un răspuns