foto twitter

Messi a donat jumătate de milion de euro spitalelor din Argentina pentru lupta împotriva COVID-19

Starul Lionel Messi, căpitanul echipei de fotbal FC Barcelona şi al selecţionatei Argentinei, a donat o jumătate de milion de euro spitalelor din ţara sa natală, pentru susţinerea eforturilor profesioniştilor din domeniul sănătăţii, aflaţi în prima linie a luptei cu noul coronavirus, informează presa internațională.

Messi s-a alăturat campaniei „Împreună pentru Sănătatea Argentinei”

Donaţia s-a făcut prin intermediul Fundaţiei Lionel Messi, după ce jucătorul campioanei Spaniei a decis să se alăture campaniei „Împreună pentru Sănătatea Argentinei”, promovată de Fundaţia Garrahan.

„Suntem foarte bucuroşi pentru această recunoaştere a muncii noastre, permiţându-ne să ne continuăm angajamentul faţă de sănătatea publică argentiniană”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Garrahan, Silvia Kassab.

Banii oferiţi de Messi au fost destinaţi cumpărării de „materiale de protecţie pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii” şi de echipamente pentru a face faţă pandemiei de coronavirus”, între care ventilatoare mecanice, monitoare cu mai mulţi parametri, pompe de perfuzie şi alte echipamente, livrate spitalelor din provinciile Santa Fe şi Buenos Aires.

Citește și Roger Federer a făcut o surpriză unui cadru medical care luptă cu COVID-19

Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a făcut şi alte donaţii importante spitalelor din Argentina, în ultimele luni.

Lionel Messi a reluat, cu Barcelona, antrenamentele individuale, la baza clubului, așa cum s-a întâmplat cu toate formațiile din primele două ligi din Spania, în vederea reînceperii La Liga.

Fotbalul în Spania s-ar putea relua, cel mai probabil, la jumătatea lunii viitoare, odată cu disputarea etapei a 28-a. În momentul suspendării campionatului, Barcelona era lider în La Liga, cu două puncte avans față de Real Madrid. site news

Lasă un răspuns