Meseriile din România lovite de coronavirus.”Statul cu ce mă ajută?”

Meseriile din România sunt lovite de coronavirus. Sute de afaceri au de suferit din cauza coronavirus. Unele pot supravieţui, dar micii întreprinzători se tem că nu-şi vor mai reveni după această criză.

Meseriile din România, lovite de coronavirus

Răduţa este taximetrist. Are trei copii, doi nepoţi şi este singura care aduce bani în casă.

„E bine de stat în casă, dar din ce trăim? Că sunt foarte multe familii şi persoane care n-au pus un ban deoparte. Din ce trăim, cine o să ne aducă de mâncare? Că nu o sa te ajute nimeni. Statul cu ce mă ajută? Cu nimic! Am o fetiţă care locuieşte cu mine şi are doi copilaşi. Şi nu munceşte niciunul din părinţi. Deci eu sunt singura care muncesc”, spune Răduţa Corneliu, taximetrist, pentru Mediafax.

Afacerile cu flori nu mai sunt profitabile

Nici vânzătorii de flori nu o duc mai bine. Rar dacă mai vând de 30 de lei într-o zi. Coronavirusul i-a lăsat doar cu saci plini de flori ofilite şi cu griji multe.

Iată ce spun cei afectaţi de criză:

„Ne afectează foarte mult, nu este lume, nu sunt clienţi de când s-au închis mall-urile”.

„Noi care nu avem contract de muncă ce facem? Dacă se închide totul şi ne ţin 14 zile în casă ce facem noi fără contract”.

Afacerile în online prosperă

Sunt şi români pentru ale căror afaceri epidemia de coronavirus prinde bine. Marius Petrescu conduce o afacere în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi a profitat de această criză ca să-şi mute business-ul în online.

„Îmi doresc de mult ca instruirile să fie online. Cu ocazia asta..eu din păcate sau din fericire sunt..trăiesc din astfel de crize colective”, spune Marius Petrescu, antreprenor. site news

Lasă un răspuns