Facebook

Mesajul lui Vela pentru români: Virusul nu a fost învins

Sâmbătă seara, 16 mai, Marcel Vela a prezentat un nou bilanț al românilor infectați cu noul coronavirus. Dacă la ora 13:00, Guvernul informa că sunt 16.704 persoane cu noul virus, ministrul de Interne a anunțat că până la ora 20:00, bilanțul național crescuse cu încă 93 de cazuri.

Ministrul le transmite românilor că virusul nu a fost învins, chiar dacă numărul de noi cazuri a început să scadă, și le cere să respecte normele impuse de autorități.

Mesajul lui Vela de pe Facebook

”Am primit următorul mesaj:

„Domnule ministru, vă doresc un weekend liniștit!”

Dragi prieteni,

Vreau să fiu liniștit gândindu-mă că sunteți și voi bine, sănătoși și că respectați regulile.

Mă gândesc la voi și la cum sunteți RESPONSABILI!

Respectăm distanțarea socială și măsurile de igienă pentru că trebuie să fim împreună, în viață și, mai ales ÎNVINGĂTORI.

Nu trebuie să uităm să purtăm masca in spațiile închise.

“Spațiu închis” înseamnă și taxi sau servicii de ride-sharing, autobuze, tramvaie și, nu în ultimul rând, metrou!

Nu uităm să ne spălăm des pe mâini, avem grijă ce suprafețe atingem și nu ducem mâna la față (nas, ochi sau gură) dacă nu avem mâinile igienizate.

Ca voi toți, îmi doresc să înregistrăm peste două săptămani rezultate și mai bune pentru a putea fi optimiști și a creiona următoarea variantă de relaxare a măsurilor anti-Covid.

Totuși, am și trei mesaje pentru cei care se adună în grupuri mari, ignorând orice măsură de protecție.

Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat și respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea și diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătății celor dragi.

Stimate doamne,

Stimați domni,

Virusul încă nu a fost învins!

În această seară, la ora 20:00, am ajuns la 16.797 de persoane infectate, cu 268 ÎN PLUS față de ziua de ieri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au decedat ÎNCĂ 24 de persoane, ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioții noștri din toate județele țării.

1) Nu aruncati pe geam efortul dumneavoastră și al tuturor cetățenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovați, din cauza greșelilor din următoarele zile.

2) În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toți cei care ați intrat în contact cu el veți ramâne izolați la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucurați cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă.

3) Folosiți-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase și a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar și pe a celor din jur.

Cum să faceți? Este atât de simplu…

Priviți prin ochii unui copil.

Priviți desenul din această postare, pe care l-am primit astăzi, pe contul meu de socializare.

Mulțumesc Maria Dima pentru pictura în care îmi ilustrezi adevăratele și curatele trăiri, dar și temerile din aceste momente importante pentru noi toți!

Ești un înger care poate face lumea mai bună, mai curată și mai sănătoasă prin acest mesaj!

Dumnezeu să fie alături de tine, de cei dragi ție și de toată România!”, e mesajul postat de Marcel Vela. site news

Lasă un răspuns