Mesaj incredibil al Papei la predica de Crăciun

Papa Fracisc le-a recomandat credincioșilor, în timpul predicii de Crăciun, să nu permită ca greșelile făcute de către reprezentanți ai Bisericii Catolice să îi îndepărteze de Dumnezeu. El a făcut referire la scandalurile privind abuzurile sexuale din ultimii ani. „Crăciunul ne reamintește că Dumnezeu continuă să ne iubească pe toți, chiar și pe cei mai răi dintre noi”, a spus Papa. „Poți avea idei greșite, dar Dumnezeu continuă să te iubească. Foarte des ne gândim că Dumnezeu este bun cu noi dacă noi suntem buni și ne pedepsește dacă suntem răi. Dar El nu este așa”, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa abordează un subiect delicat pentru biserică

Fără a le menționa în mod explicit, Papa Francisc a făcut referire și la problemele cu care se confruntă Biserica Catolică în ultimii ani. Printre acestea se află scandalurile privind abuzurile sexuale în care au fost implicați numeroși preoți, dar și scandalurile financiare în care a fost implicată Biserica. „Să ne gândim la pruncul Iisus și să ne lăsăm cuprinși de dragostea Lui. Orice merge greșit în viețile noastre, orice nu funcționează în cadrul Bisericii, orice probleme sunt în lume nu vor mai fi scuze. Vor intra pe un plan secundar în fața iubirii lui Iisus, în fața căreia nu avem nicio scuză”, a spus Papa.

Primul Papă care ia măsuri concrete împotriva preoților care abuzează sexual

În încercarea de a combate scandalul privind abuzurile sexuale din cadrul Bisericii, Papa Francisc a anunțat săptămâna trecută o acțiune coccretă. E vorba de eliminarea reguii privind „secretul pontifical”, care a permis acoperirea acestor fapte timp de decenii. De Crăciun, Suveranul Pontif transmite mesajul „Urbi et Orbi” (Către cetate și lume, n.red.) și binecuvântează miile de persoane aflate în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Papa Francisc a obișnut lumea cu acțiuni care să schimbe imaginea bisericii catolice și să o arate implicată alături de cei năpăstuiți. Reamintim că Papa a fost în acest an în România, într-o vizită care a mișcat o țară întreagă. (site news)

Lasă un răspuns