Medicul ginecolog care a născut gemeni și intrat imediat în comă a pierdut lupta: corpul i-a cedat după o lună de chin

Medicul ginecolog de la spitalul din Slatina care a devenit mamă acum o lună a murit. Femeia a intrat în stop cardio-respirator la o săptămână după ce a născut gemeni, iar medicii au făcut eforturi disperate să o salveze.

Minela Călinescu (37 ani), medic ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, se afla de aproximativ o lună în comă la spitalul din Craiova, unde a dat naştere copiilor săi, un băiat şi o fată.  Medicul de la spitalul din Slatina şi-a dorit enorm să ducă sarcina la bun sfârşi. Inițial, totul părea să evolueze bine, deşi i-a născut pe gemeni, un băiat şi o fată, la 32 săptămâni, la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova.

Citește și tragedia familiei care a pierdut doi gemeni în aceeași zi, dar în locuri diferite.

La nici o săptămână de când a devenit mamă, Minela Călinescu a suferit un stop cardio-respirator. Ea a fost resuscitată cu succes, însă a rămas de atunci în comă. De la acel moment medicii au dus o luptă extraordinară pentru a o ţine pe doctoriţă în viaţă. Asta deşi activitatea cerebrală s-a deteriorat masiv. Decesul a survenit vineri, 14 februarie 2020.

Minela Călinescu (fostă Bolocan), a fost o luptătoare care a trecut peste multe obstacole din dorința de a deveni mamă. Şi-a dorit enorm să aibă copii, sarcina obţinând-o în urma unei fertilizări in vitro. Sarcina i-a fost urmărită de colegii din Craiova.

Vezi și ce s-a întâmplat la Caracal, cu altarul improvizat din fața casei lui Dincă.

Medicul Minela Călinescu a venit să lucreze la spitalul din Slatina. Iar în oraşul de pe malul Oltului s-a şi căsătorit. Ziua naşterii gemenilor a fost un mare prilej de bucurie pentru familie, dar şi pentru prietenii care au adresat cuplului urări pe Facebook. Acum, prietenii ei se pregăteasc să o conducă, din păcate, pe ultimul drum. site news

Lasă un răspuns