Medicii evrei, tratament revoluționar împotriva cancerului în doar 14 zile

Un nou tratament creat la Universitatea din Tel Aviv poate induce distrugerea celulelor pancreatice canceroase în timp record. Până la 90% dintre acestea dispar după două săptămâni de injecții zilnice cu molecule denumite PJ34. Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai dificile de tratat. Cei mai mulți oameni diagnosticați cu această boală trăiesc mai puțin de cinci ani după diagnostic. Studiul realizat de cercetătorii evrei a fost publicat recent în revista Oncotarget. Concret, studiul a observat că molecula PJ34, injectată intravenos, provoacă autodistrugerea celulelor umane canceroase în timpul diviziuneii celulară.

Rezultate spectaculoase la șoareci, fără efecte secundare

Cercetarea a fost efectuată prin transplant de cancer pancreatic uman la șoareci. La o lună după ce au fost injectați cu molecula timp de 14 zile, „celulele canceroase din tumoare au scăzut cu 90%. La un șoarece, tumoarea a dispărut cu totul. Mai mult, PJ34 pare a nu avea efect asupra celulelor sănătoase, așa că nu s-au observat efecte secundare. Șoarecii au continuat să crească și să câștige în greutate în mod normal.

Când se va putea trece la teste pe oameni

Autorii nu au specificat dacă studiul poate prelungi speranța de viață a unui pacient. Se poate presupune că un astfel de efect poate rezulta dacă sunt eliminate celulele canceroase. Cât timp va trece între testele pe șoareci până la cele pe oameni? Coodonatorul echipei, profeosrul Malka Cohen-Armon estimează că vor fi necesari „cel puțin doi ani, cu condiția să obținem finanțare”. Mai întâi, echipa va testa tratamentul pe porci și apoi va cere aprobare de la Food and Drug Administration pentru a administra molecula oamenilor.

Lasă un răspuns