Medici și asistente, izolați la domiciliu din cauza unei paciente infectată cu COVID-19 în Slobozia

Medici și asistente, izolați la domiciliu din cauza unei paciente infectată cu COVID-19 în Slobozia

În dimineața zilei de marți, 24 martie, reprezentanții Spitalului Județean de  Urgență Slobozia au dispus ca 15 medici și asistente din cadrul unității medicale să fie izolați la domiciliu, după ce aceștia au luat contact cu o pacientă depistată pozitiv la testul COVID-19. Informația a fost confirmată de surse medicale din cadrul instituției.

Pacienta, o femeie în vârstă de 70 de ani, s-a prezentat duminică, 22 martie, la Spitalul Orășenesc din Țăndărei, iar apoi a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Medicii au observat, în urma investigațiilor, că  starea sa de sănătate se degradeaza, motiv pentru ca a fost nevoie ca pacienta să fie transportată, în cursul aceleiași zile, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Aici i-au fost recoltate probe, iar rezultatul a confirmat faptul că aceasta este pozitivă pentru COVID-19. Rezultatul testului a venit însă abia în dimineața zilei de marți, 24 martie 2020. Astfel, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu femeia au fost trimise acasă, în autoizolare.

15 medici și asistente vor rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile

Este vorba despre 15 medici și asistente, care vor rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile, timp în care starea lor de sănătate va fi monitorizată permanent.

Se pare că pacienta nu călătorise în străinătate. În schimb, aceasta a intrat în legătură cu câteva rude venite din Anglia la Țăndărei, cu câteva săptămâni înainte ca epidemia provocată de noul Coronavirus să izbucnească în această țară. Până la momentul actual, în județul Ialomița au fost confirmate 8 cazuri de infecție cu CODIV-19, iar o pacientă a fost declarată vindecată. site news

Lasă un răspuns