Medicament miraculos împotriva simptomelor coronavirusului. Cine a făcut anunțul

Medicament miraculos împotriva simptomelor coronavirusului. Este anunțul făcut de directorul general adjunct de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Bruce Aylward.

Remdesivir, medicament minune?

Bruce Aylward, directorul general adjunct de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, susține că un medicament creat de compania Gilead Sciences ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN.

 Citește și: În Italia, coronavirusul pune nunțile și înmormântarile pe modul silențios

„În acest moment, există un singur medicament despre care noi credem că ar putea fi eficient în lupta contra coronavirusului, iar acela este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Beijing.

Rezultatele studiului, disponibile peste câteva săptămâni

Oficialii de la OMS au adăugat că studiile privind impactul medicamentului asupra oamenilor sunt în desfăşurare şi că rezultatele ar putea fi disponibile peste câteva săptămâni.

Compania Gilead Sciences a confirmat pentru CNN că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, privind doi pacienţi infectaţi cu coronavirus. Coronavirusul a provocat încă 71 de decese în China, bilanţul acestora la nivel global ajungând la 2.698 în întreaga lume, în timp ce numărul cazurilor confirmate a trecut de 80.000, 508 noi cazuri fiind confirmate în China într-o singură zi.

„Cele două studii – unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției – acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences.

Compania de biotehnologie a mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă Remdesivir, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Totodată, reprezentanții companiei au mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că Remdesivir a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două virusuri similare cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.site news

Lasă un răspuns