Medic român a dat vestea mult așteptată: România are vaccinul anti COVID-19! Încep testele

Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorului centrului Oncogen din Timişoara, a anunțat, miercuri, la Antena 3, că instituția pe care o conduce a dezvoltat vaccinul COVID-19, pe care îl așteaptă lumea întreagă.

„Undeva în luna ianuarie, când am văzut ce se întâmplă în China, noi lucram la o tehnologie care se numește vaccinare personalizată în cancer și aceasta este un pic diferită de vaccinurile clasice. Și am lăsat-o un pic deoparte când am văzut ce se întâmplă în China și am început testele în raport cu acest virus, coronavirusul, mai ales că structura lui a fost publicată pe internet de cercetătorii chinezi și apoi de cei americani.

România are vaccinul anti COVID-19!

Noi am extrapolat o cercetare din cancer la vaccinarea împotriva virușilor, în cazul nostru împotriva COVID-19 și am dezvoltat un concept, că nu e vorba numai de o vaccinare cu consecințe mai largi. E un vaccin flexibil care se poate adapta rapid. (…) Dacă îmi cereți un pronostic, eu zic că 90% avem vaccinul”.

”O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi (n.r. – miercuri) începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri (n.r. – marți) am terminat sinteza vaccinului. De azi încep testele.

Important: Acest vaccin este doar pentru testarea în laborator”, a scris prof. dr. Virgil Păunescu pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, au anunțat, la sfârșitul lunii ianuarie, că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer și au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro. La începutul acestei săptămâni, OncoGen Timișoara a primit din Germania reactivii destinați primelor teste.

Specialiștii timișoreni i-au acuzat pe cercetătorii chinezi că le-au copiat datele despre vaccinul anti-coronavirus. site news

Lasă un răspuns