Medic diagnosticat cu Covid-19, descoperit pe camerele de supraveghere la spital, când trebuia să fie acasă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi susţine că medicul oncolog Lucian Miron, diagnosticat zilele trecute cu Covid-9, a fost la spital, înainte de a afla că este infectat. Doctorul de la Instititul Regional de Oncologie ar fi trebuit să stea acasă, conform recomandărilor primite de la conducerea spitalului.

Lucian Miron a fost diagnosticat cu Covid-19 în data de 16 martie 2020, la câteva zile după ce a venit la Iaşi, de la Paris, unde a fost la un concert alături de soţia sa.

Diagnosticat cu coronavirus, a venit la serviciu

Imediat după ce a fost diagnosticat, o echipă de la DSP a demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla dacă şi cu cine a intrat în contact doctorul. În paralel, aproape 24 de ore, trei secţii de la spitalul unde lucrează soţia sa, Ingrith Miron, au fost închise. În cele din urmă, rezultatul femeii a ieşit negativ şi lucrurile au revenit la normal.

“Potrivit informatiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7:15 – 7:57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toată perioada în care medicul a stat in spital, nu a intrat în contact direct cu cele 9 persoane cu care acesta a interacţionat.

Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu 8 dintre cei 9 contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct”, a precizat DSP.

Reprezentanţii instituţiei au mai arătat că au testat un cadru medical care a discutat timp de cinci minute cu doctorul Miron, rezultatul fiind negativ. Ceilalţi opt care au intrat în contact cu oncologul sunt izolaţi la domiciliu.

În ziua în care medicul Miron a fost diagnosticat cu Covid-19, Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, declara că i-a recomandat medicului să stea izolat acasă când a aflat că acesta a venit de la Paris. site news

Lasă un răspuns