Măsuri excepţionale în Franţa, anunțate de Macron: Europa îşi închide granițele: Suntem în război!

Președintele Franței, Emanuel Macron, a anunțat, luni, măsuri dure de limitare a circulației cetățenilor în țara sa, în următoarele 15 zile, în încercarea de a opri răspândirea coronaviruslui.

Totodată, el a anunțat că Uniunea Europeană își va închide, de marți, la prânz, granițele externe timp de 30 de zile.

„Toate călătoriile între țări ne-europene și UE vor fi suspendate timp de 30 de zile. Suntem acum într-un război. E unul sanitar, dar inamicul este aici” a spus Emmanuel Macron, într-un discurs adresat națiunii franceze, luni seară.

Ce le cere Macron francezilor

Șeful statului le-a cerut cetățenilor francezi să stea acasă și să nu iasă decât dacă n-au încotro. De marți la prânz, orice deplasare neesențială va fi limitată în Franța, vreme de 15 zile.

Se vor permite deplasări pentru cumpărături, pentru a merge la muncă (deși toate companiile care pot vor trebui să încurajeze munca de acasă – n.red.) și pentru a merge la medic, atunci când situația o impune.

„Începând de marţi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile, este vorba de limitarea la maximum a contactelor în afara celor din locuinţe.

Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, citat de Le Figaro.

Dar deplasările neesențiale vor fi sancționate. În acest context, Macron a anunțat că al doilea tur al alegerilor locale se amână. În plus, Macron a transmis că atât cetățenii aflați în nevoie, cât și companiilor vor primi sprijin.

În cursul după-amiezii de luni, președintele CE, Ursula von der Layen, a transmis că a solicitat mai multor șefi de state să limiteze deplasările neesențiale în UE și că prevenirea răspândirii coronavirusului ține de coordonare între țări. site news

Lasă un răspuns