Măsurătorile arată cantități uriașe de CO2 deasupra orașului Wuhan: temeri că sunt arse mii de cadavre ale victimelor coronavirusului

Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor – deasupra oraşului Wuhan, notează CNN. Acest gaz este emanat după ce sunt arse materii organice – printre care şi cadavre umane. Prezenţa lui în concentraţie ridicată susţine teoria conform căreia numărul real al deceselor cauzate de coronavirus este mult mai mare decât cel anunţat oficial.

Regimul de la Beijing a ordonat incinerarea în crematorii a tuturor cadavrelor celor care au murit din cauza epidemiei. Crematoriile din Wuhan ard cadavre 24 de ore în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus, transmite The Epoch Times.

Crematoriile nu mai fac față numărului de cadavre

Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forţă de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale. Potrivit lui, cel puţin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează. Cadavrele ajung de la cele spitalele în care sunt trataţi bolnavii. „Începând cu 28 ianuarie, 90% dintre angajaţii noştri lucrează 24/7… nu am putut merge acasă”, a declarat el.

Citește și cum îl apără Orban pe ministru său angajat și la o firmă privată.

Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial. 908 dintre decese sunt înregistrate în China continentală, informează CNN.

Chinezii și-au văzut președintele purtând mască, în premieră

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a vizitat un centru de prevenţie şi control a coronavirusului, construit în Beijing, aceasta fiind prima apariție publică după debutul epidemiei. Șeful statului chinez a purtat o mască simplă, despre care se crede că nu protejează la fel de bine precum cele cu carbon.

Preşedintele chinez Xi Jinping a inspectat, în Beijing, un centru de combatere a noului coronavirus. Liderul chinez a purtat o mască chirurgicală şi a acceptat să îi fie luată temperatura de către angajaţii centrului. Apoi, el a discutat despre eforturile de prevenţie a epidemiei, iar la final i-a salutat pe locuitorii cartierului.

Aceasta a fost prima apariţie publică a lui Xi Jinping de la debutul epidemiei. CNN a explicat absenţa liderului de la Beijing din prim-planul jurnalelor de ştiri prin faptul că preşedintele chinez doreşte să îşi asume măsurile care dau roade, fără a putea fi învinuit pentru eşecuri.

Imaginile cu Xi Jinping au provocat controverse

Scott Gottlieb, un medic american, a observat că preşedintele a purtat doar o mască simplă, nu una de carbon. Aceasta din urmă protejează mai bine împotriva virusului. Gottlieb a scris pe Twitter că cei mai mulţi chinezi nu au resursele pentru o mască respiratorie cu carbon. De acee, nici preşedintele nu a vrut să fie văzut purtând una. site news

Lasă un răspuns