Măștile au devenit un lux. Cât costă pe diferite site-uri din România

Măştile au devenit un lux. Goana după măşti şi echipamente de protecţie a determinat creșterea explozivă, peste noapte, a preţurilor la aceste produse. Românii încearcă să le cumpere de pe diferite site-uri.

Cât costă măștile

Explozia prețului a venit pe fondul epuizării rapide a stocurilor din din farmacii după ce epidemia de coronavirus a început să se răspândească în Europa.

Citește și: Vinovații pentru răspândirea epidemiei de coronavirus in Italia, arătați cu degetul. Acuzațiile premierului Conti

Comercianții care au mai rămas pe stoc cu câteva pachete cu măști chirurgicale încearcă să profite din plin.


Măștile, o afacere?

De exemplu, un set de 50 de măşti costă pe un site aproape 500 de lei, adică 10 lei masca, faţă de 10 bani cât costa înainte de începerea goanei după măşti.

Un fenomen similar se înregistrează în Italia, acolo unde procurorii au deschis o anchetă pentru eventual comportament economic incorect. Prețurile măștilor de protecție în Italia au explodat.

Speculanții profită de situaţia actuală care, în unele cazuri, s-a transformat în panică, cauzată de răspândirea Covid-19 în nordul ţării, scrie Corriere della Sera.

Magistraţii au deschis o anchetă care a fost încredinţată procurorilor adjuncţi Tiziana Siciliano şi Eugenio Fusco care suspectează, pentru moment, “speculă”, infracţiune care prevede închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi amendă de la 516 la 25.822 de euro.

Un pachet de 50 de bucăţi, de exemplu, cu măşti chirurgicale cu trei straturi, care în mod normal se vinde cu circa 8 euro, a ajuns la preţul de 69 de euro, având specificat mesajul “Coronavirus 2019” şi “Răceală”

Ce spun oficialii Ministerului Sănătăţii

„Sunt în lucru ofertele pe care le avem, într-adevăr nu sunt atât de multe oferte pentru măşti.

Noi am recomandat ONAC-ului să caute furnizori, nu numai în Europa, chiar şi în America Latină, după cum am recomandat şi firmelor de transport din aviaţie şi autocare să-şi achiziţioneze şi să aibă la bord aceste măşti”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. site news

Lasă un răspuns