Măști medicale, de negăsit în farmacii, în vârful sezonului gripal

Măști medicale, de negăsit în farmacii, în vârful sezonului gripal! Creșterea numărului de cazuri de gripă, dar și amenințarea noului coronavirus din China, care a provocat deja câteva îmbolnăviri și în Europa, au făcut ca stocurile de măști medicale să se epuizeze în majoritatea farmaciilor din țara noastră.

Măști medicinale, de negăsit în farmacii

Atât medicii, cât și farmaciștii spun că „se întâmplă la fel ca la partea de vaccinare împotriva gripei, toată lumea a vrut măști medicinale într-un interval scurt de timp, iar până se fac noile comenzi durează”.

Farmaciștii spun că s-au dat comenzi noi de măști medicinale și așteaptă ca acestea să vină, dar durează. După epidemia de gripă de anul trecut, dar și amenințarea coronavirusului din China, care a provocat deja primele îmbolnăviri în Europa, cererea a fost foarte mare, iar stocurile de măști medicale s-au epuizat rapid.

Cererea neașteptat de mare a luat farmaciile pe nepregătite. Chiar și stocurile din farmaciile online s-au epuizat. Câteva măști medicinale se mai găsesc de cumpărat online, pe diverse site-uri, iar și acolo, stocurile figurează pe terminate (stoc redus).

Citește și Firea și consilierii PSD au venit cu măști și halate: spun că se protejează de virușii guvernamentali

„Dacă încercăm să căutăm mască în afara sezonului, e plin de măști. De obicei așteptăm să se întâmple ceva, apoi căutăm și cumpărăm. La fel s-a întâmplat și cu vaccinarea împotriva gripei, toată lumea a vrut același produs în același timp”, a explicat o farmacistă, pentru HotNews.ro.

Cât de utile sunt măștile medicale?

Măștile medicale, „cele normale, verzi” sunt un prim filtru în calea transmiterii afecțiunilor respiratorii, spun medicii. Chiar dacă personalul medical poartă măști profesionale, uneori 3D, măștile simple, pe care oamenii le cumpără de la farmacie, „sunt mult mai ok decât nimic”, spun medicii. site news

Lasă un răspuns