Maşinile din Anglia, interzise în România?

Maşinile din Anglia ar putea fi interzise în România, din cauza volanului situat pe dreapta. Registrul Auto Român (RAR) ar putea lua o decizie în premieră în acest sens.

Maşinile cu volanul pe dreapta pot circula fără restricţii în acest an

Potrivit unei declaraţii a directorului tehnic al RAR, se lucrează la o variantă în care toate maşinile din Anglia ar putea fi interzise în România.
După Brexit, maşinile cu volanul pe dreapta pot circulă fără restricţii, cel puţin în acest an, deoarece există un acord în vigoare. La Registrul Auto Român (RAR) se analizează mai multe variante pentru ca mașinile cu volan pe dreapta să fie scoase din circulaţie din 2021.

Citește și Masinile cu volan-pe dreapta vor fi interzise in Romania

„Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează. În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere”, a explicat Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR.

Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani au fost importate aproximativ 80.000 de maşini în România, cele mai multe fiind din Anglia. Potrivit statisticilor Poliţiei Rutiere, în peste 90 % din accidentele în care sunt implicate aceste maşini, vinovăţia aparţinea şoferului care avea volanul pe dreapta.

Vezi si Cum arata noua limuzina de 400-000 de euro a lui Adi Minune/

Manevra de depăşire este dificilă, mai ales pe drumurile cu o singură bandă sau foarte aglomerate. site news

Lasă un răspuns