Mașini electrice, tot mai multe în România. Ce măsuri iau benzinăriile: gratuit vs. contra cost

Tot mai multe benzinării pun staţii de alimentare pentru maşini electrice. Mașinile electrice vor putea fi încărcate la benzinăriile Mol, cum este cea din Târgu-Mureș sau Râmnicu Vâlcea. Acestea două se adaugă celor patru benzinării Mol care au deja punct de încărcare a mașinilor electrice, prima fiind instalată în 2018.

Până la finalul lui 2020, vor fi instalate în benzinăriile Mol din România 21 de astfel de puncte de încărcare a mașinilor electrice.

Cât va costa alimentarea mașinilor electrice

Mol a introdus plata pentru serviciul de încărcare a mașinilor electrice. Serviciul este denumit Plugee și presupune o plată unică, indiferent de capacitatea bateriei mașinii electrice: 29 de lei pentru o încărcare normală și 44 de lei pentru o încărcare rapidă, indiferent de electricitatea consumată, scrie economica.net.

Și lanțul de benzinării Rompetrol dezvoltă propria sa rețea de încărcare a mașinilor electrice, în stațiile de distribuție a carburanților.

La Rompetrol, este gratuită alimentarea mașinilor electrice

Rompetrol face investițiile din fonduri proprii, și, din primăvara lui 2017, când a instalat prima astfel de stație de încărcare într-o benzinărie rebranduită din București, oferă electricitatea gratuit.

Vezi cum arată prima mașină electrică produsă de Turcia

Rompetrol a ajuns la o rețea de 12 astfel de puncte de încărcare a mașinilor electrice, iar numărul lor va continua să crească. site news

Lasă un răspuns