foto facebook

Masca în aer liber, luată în calcul de Orban: „Există risc de răspândire”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, 27 iulie, că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate, una dintre ele fiind posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații, chiar dacă sunt în aer liber.

Mască în aer liber

„Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luate pentru evitarea aglomerației pe litoral.

Citește și Poliția a oprit o nuntă în familia Simonei Halep

El a ținut să mai precizeze că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat o decizie, potrivit Mediafax.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat șeful Executivului. site news

Lasă un răspuns