unsplash

Masca de protecție, obligatorie pe stradă și în Dâmbovița

Dâmbovița este al doilea județ din România care instituie măsura purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, după Argeș.

Anunțul a fost făcut, miercuri, 29 iulie, de Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița. Masca de protecție devină obligatorie și în spațiile libere, de joi, 30 iulie, începând cu ora 06:00.

„Hotărârea a fost aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Intră în funcțiune de mâine, de la ora 06:00 și se extinde purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice deschise, în piețe, târguri, oboare, la nivelul întregului județ”, a spus prefectu la Digi24.

De asemenea, Aurelian Popa a precizat că „agenții economici care își desfășoară activitatea în aceste locații vor purta, pe lângă masca de protecție, și mănuși”.

În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată, marți dimineață, 28 iulie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

Masca de protecție este obligatorie pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

Citește mai multe AICI site news.

Lasă un răspuns