Mario Iorgulescu, arestat în lipsă, după ce a provocat un accidental mortal anul trecut

Mario Iorgulescu va fi arestat în lipsă, au decis joi de magistrații Tribunalului București. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal este internat într-o clinică din Italia.

Mario Iorgulescu, arestat în lipsă

El a fost transferat după ce a produs un grav accident de circulație în care a ucis un tânăr. În septembrie 2019, beat și drogat, Mario Iorgulescu-a lovit frontal un alt autoturism, la viteza de 143 de kilometri la oră, în București.
Tribunalul București a emis joi după amiază mandatul de arestare în lipsă pentru Mario Iorgulescu. El a provocat un accident în toamna anului trecut în care a murit un tânăr.

Ce acuzații aduc procurorii

Tribunalul București a emis joi după amiază mandatul de arestare în lipsă pentru Mario Iorgulescu. El a provocat un accident în toamna anului trecut în care a murit un tânăr.


În cererea de arestare preventivă în lipsă, procurorii au menționat că Mario Iorgulescu este internat la o clinică din Italia. Pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În aceeaşi zi, anchetatorii au mers la Spitalul Elias, Secţia ATI. Mario Iorgulescu era internat acolo din data de 8 septembrie 2019. Scopul era de a-i aduce la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. Dată fiind starea de sănătate critică a fiului preşedintelui LPF, procedura nu a putut fi îndeplinită. În 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia. El a rămas internat până la data de 7 octombrie 2019,, Dată când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia.

Cum a decurs ancheta

Ulterior, la data de 31 octombrie 2019, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află şi în prezent. Potrivit Parchetului, în continuarea demersurilor de audiere a lui Mario Iorgulescu, la data de 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens. Activitatea a finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie anul trecut.

Prin ordonanţa din data de 20 decembrie 2019 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului. El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Inculpatul a fost citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale. Dar acesta nu s-a prezentat. El a invocat, prin apărătorii săi, motive de natură medicală. El a solicitat ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională”, spun procurorii.

Citește și: O vedetă face dezvaluiri incredibile, după ce a ajuns mamă la 50 de ani

Ulterior, prin ordonanţa din data de 23 ianuarie 2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui Mario Iorgulescu. Din infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în infracţiunile de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. A fost emis un nou ordin european de anchetă. Ordinul viza audierea acestuia, cu aducerea prealabilă la cunoştinţă atât a calităţii de inculpat. Dar cât şi a schimbării încadrării juridice, activitate finalizată .

Mario Iorgulescu, accident mortal

Pe 8 septembrie 2019 Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS cu viteză mare. El avea o alcoolemie de 1,96 g/l. Fiind sub influenţa cocainei, a vrut să se deplaseze din satul Gulia spre un club din Parcul Herăstrău. El a avut o viteză mai mare ca viteza legală de 50 km/h în localitate. Autoturismul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi strada. Teodor Neagoe.site news

Lasă un răspuns