Marea Britanie: Specialiștii consideră dexametazona ca fiind medicamentul ce vindecă infecțiile de coronavirus

După ce specialiștii britanici doresc să pună în practică testarea pe oameni al unui nou tip de vaccin, se pare că autoritățile medicale revin cu o nouă soluție în tratarea bolnavilor de coronavirus. Specialiștii din Marea Britanie au anunțat că un medicament de tip corticosteroid, numit dexametazonă, poate fi eficient în tratarea infecțiilor generate de boala COVID-19, informează BBC News.

LONDRA (MEDIAFAX) Specialiştii britanici au catalogat drept un „avans major” descoperirea eficienţei dexametazonei în tratarea coronavirusului. Potrivit unui studiu, tratamentul cu dexametazonă în doze mici a redus de la 40% la 28% riscul decesului la pacienţi conectaţi la aparate de respiraţie artificială. În cazul pacienţilor care au nevoie de administrarea unor doze de oxigen, riscul decesului a fost redus de la 25% la 20%.

Ce a declarat Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că este un motiv de celebrare a unei „remarcabile realizări ştiinţifice britanice”. „Am luat măsuri pentru a asigura că avem provizii suficiente în cazul valului doi al epidemiei”, a precizat Boris Johnson.

Guvernul britanic are deja 200.000 de doze de dexametazonă.

Declarațiile cercetătorilor

„Acesta este singurul medicament care a arătat până acum reducerea riscurilor decesului şi le reduce semnificativ. Este vorba de un avans major”, a declarat Peter Horby, profesor de Boli infecţioase emergente şi Sănătate globală la Universitatea Oxford şi preşedintele Grupului guvernamental britanic de consultanţă privind riscurile virale respiratorii.

„Beneficiile sunt clare. Tratamentul durează până la 10 zile şi costă 5 lire (5,58 euro) de pacient. Practic, costul este 35 de lire (39 de euro) pentru a salva o viaţă. Este un medicament disponibil la nivel global”, a declarat profesorul Martin Landray, unul dintre coordonatorii echipei de cercetare.

Potrivit profesorului, medicamentul ar trebui administrat în spitale, dar oamenii nu ar trebui să îl achiziţioneze pentru acasă. Dexametazona nu pare să ajute persoanele care au forme uşoare de coronavirus şi nu au nevoie de asistenţă pentru respiraţie. site news

Lasă un răspuns