Marea Britanie, lovită dur de coronavirus. Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt „probabil” infectați

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Marea Britanie se situează „probabil” între 5.000 și 10.000, a estimat joi guvernul, anunțând noi măsuri pentru a limita epidemia, informează AFP.

Marea Britanie, lovită dur de coronavirus

Dacă numărul cazurilor identificate este 590, „avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate acum”, a declarat consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, în contextul în care Marea Britanie încearcă să întârzie vârful crizei.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, trecerea la noua fază a planului său de acțiune, menit să întârzie vârful crizei, pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate.

Cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă în Downing Street. Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă, a adăugat el. Concret, guvernul recomandă acum oricui are simptome, chiar ușoare, să se izoleze timp de șapte zile.

Pe de altă parte, Comisia Electorală a scris guvernului pentru a recomanda amânarea alegerilor locale din mai, inclusiv cele pentru Primăria Londrei, până în toamnă, a anunțat comisia pe Twitter.

Mai mulți experți în sănătate publică au criticat răspunsul Marii Britanii la criză, considerându-l insuficient. site news

Lasă un răspuns