diez.md

Marea Britanie ignoră criticile și începe ridicarea restricțiilor

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, consideră că relaxarea ”cu atenţie” a măsurilor de izolare este „pasul potrivit” și nu răspunde anumitor critici potrivit căror ridicarea restricţiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus este prea rapidă

„Suntem siguri că acesta este pasul potrivit în acest moment”, a declarat duminică Dominic Raab pentru Sky News. ”Luăm aceste măsuri cu foarte mare atenţie, pe baza informaţiilor oferite de specialişti, dar şi pe capacitatea noastră de acum de a monitoriza virusul”, a precizat şeful diplomaţiei britanice.

De asemenea, premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a declarat că este de acord cu oamenii de ştiinţă asupra faptului că orice relaxarea a măsurilor de izolare trebuie să fie foarte prudentă după ce unii dintre aceştia care consiliază guvernul au apreciat că Marea Britanie se mişcă prea repede.

„Sunt de acord cu opinia exprimată în weekend că trebuie să fim foarte precauţi. Acest virus nu a dispărut, există încă un risc semnificativ ca situaţia să scape de sub control din nou.” a adăugat Nicola Sturgeon.

Joia trecută a fost anunțată o nouă relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus de către premierul britanic, Boris Johnson, precizând că exigenţele guvernului au fost îndeplinite.

Drept urmare, de săptămâna viitoare, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private în aer liber, atâta timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii.

Izolarea strictă a fost impusă de Marea Britanie la sfârşitul lui martie.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până miercurea trecută, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus. site news

Lasă un răspuns