FOTO stareapresei.ro

Managerul Spitalului Județean Vrancea, infectat cu COVID, acuzat de Tătaru că a fugit cu calculatorul de la birou. În 2005, a furat conserve din Rezerva de stat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la B1TV și Digi 24, că la Spitalul Județean din Focșani e o situație fără precedent: managerul Constantin Mândrilă ”se ascunde într-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”. Tătaru a anunțat că Mândrilă va fi schimbat din funcție, iar astăzi va face o vizită la spitalul din Focșani. ”Este o situație deosebită la Focșani”, a spus Tătaru.

El a mai declarat că la spitalul vrâncean va fi instalată o echipă de conducere mixtă – Ministerul Apărării și Ministerul Sănătății.

Tătaru îl acuză că a fugit cu calculatorul de la birou

La scurt timp după declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, Constantin Mândrilă, confirmat pozitiv la COVID-19 şi aflat în izolare, a fost transferat, duminică, la secţia de Boli Infecţioase, la cererea prefectului judeţului Vrancea, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

„Managerul SJU Focşani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla în izolare ca urmare a confirmării infecţiei cu COVID-19 şi transferat la spital. Transferul s-a făcut la solicitarea prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, de a se interna în spital, aşa cum prevăd protocoalele medicale”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu.

„Nu m-am ascuns absolut nicăieri, eu, joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunţat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, în triaj, unde mi s-au luat analizele şi mi s-a făcut controlul. În urma acestui control, medicul şef al secţiei de boli infecţioase a constatat că sunt un caz uşor Covid – 19, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales şi să mă autoizolez.

Managerul se apără

Sunt ţinta unor atacuri de mai mult timp, permanent am fost atacat în această perioadă de echipa liberală, spunând că nu fac treabă şi aşa mai departe. Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las în urma mea pentru cel puţin o lună de zile pentru combaterea Covid în spital, inclusiv echipamente medicale, absolut tot. (…) Medicul mi-a recomandat obligatoriu să am odihnă fizică şi psihică, numai odihnă nu se numeşte asta, este hărţuire pe faţă”, a declarat managerul spitalului din Focşani duminică, la Antena 3.

În 2005, a furat conserve din Rezerva de stat

25 de cadre medicale din spital au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus.

Spitalul este condus de directorul Constantin Mândrilă, condamnat la închisoare cu suspendare în 2005 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. În ciuda condamnării pentru furt, el a fost instalat de Marian Oprişan în funcţie şi a rămas neschimbat la conducerea spitalului din 2012. site news

Lasă un răspuns