Mall-urile din România, închise din cauza coronavirus. Cine solicită luarea acestei măsuri drastice

Mall-urile din România ar putea fi închise din cauza coronavirus. Un grup de retaileri, printre care Peeraj Group (cel mai mare grup de francize de modă din România), Il Passo, Cărturești și Benvenuti, solicită închiderea mall-urilor din România.

Mall-urile din România, închise din cauza coronavirus

“Austria, Polonia, Republica Moldova, Italia, au luat măsuri drastice pentru combaterea răspândirii Covid-19. Ele au anunțat sistarea temporară a activității centrelor comerciale. În România, mall-urile sunt încă deschise. Dar magazinele sunt goale. Ele au vânzări de 10% față de perioada precedentă a anului trecut. Reducerea programului la 8 ore nu ajută. Avem nevoie de măsuri în linie cu celelalte state europene Acest lucru ca măsură de precauție pe fondul coronavirusului „, este mesajul grupului de retaileri.

Angajații din magazine, primii expuși

„Angajații din magazine sunt primii expuși la riscul infectării. Ei sunt cei care pot intră în contact oricând cu o persoană deja infectată. În ciuda vânzărilor slabe din această perioadă, angajatorii din retail vor încerca să le ofere salarii angajaților în următoarele luni. Este necesar suportul statului în această situație. Altfel plata taxelor și a impozitelor va fi imposibilă.

O măsură naturală în această pandemie globală este închiderea mall-urilor. Această măsură este absolut necesară în contextual actual. Precum și amânarea taxelor și a impozitelor, pentru a nu asista la zeci de insolvențe în retail și HORECA”, este mesajul semnat de Sachin Arora – Peeraj Group (cel mai mare grup de francize de modă din România) Petru Chiriac – Îl passo Adrian Boană – London Tailors Radian Denisa Iulia – Nissa Șerban Radu- Cărturești Radu Tănase – Calif Eugen Paturan – Bata Adrian Câzu – Benvenuti Laurențiu Ilie – Kitchen Shop.

Program de lucru schimbat la AFI Cotroceni și AFI Ploiești

Vineri, AFI Cotroceni și AFI Ploiești au anunțat schimbarea programului celor două mall-uri în următoarea perioadă. Ele vor fi deschise doar în intervalul orar 12.00 – 20.00. NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, a anunțat la rândul său că centrele comerciale din București își vor ajusta programul de funcționare. Este vorba de Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup.

Cinemax, cel mai mare lanț de cinematografe multiplex din Slovacia, intrat în România la finele anului 2018, își suspendă activitatea din Veranda Mall, București, în contextul coronavirus. Cinemax restituie banii pentru bilete deja vândute. site news

Lasă un răspuns