Maia Morgenstern şi Marius Bodochi joacă în primul film după povestea „Capra cu trei iezi”

Maia Morgenstern şi Marius Bodochi joacă în prima ecranizare după „Capra cu trei iezi”, conform Mediafax. Regizorul Victor Canache a lansat în 2019 un scurt metraj ”Capra cu trei iezi” şi acum pregăteşte lung-metrajul.

„Bazat pe una din cele mai cunoscute fabule româneşti, filmul <Capra cu trei iezi> îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări şi cântece vesele. Masca animalului are rolul să păstreze iluziile culturii. Regizorul lasă să cadă măştile şi foloseşte chipuri umane”, notează producătorii.

Regizorul Victor Canache a lansat în 2019 un scurt metraj „Capra cu trei iezi”, finanţat printr-o campanie de crowdfunding. Acum pregăteşte lung-metrajul, filmările fiind programate în toamnă.

Filmările vor avea loc în România, în satul Malu cu Flori din judeţul Dâmboviţa, pe un platou de filmare construit în totalitate de către producători folosind materiale reciclate dintr-o clădire abandonată.

În 2020 se împlinesc 145 de ani de la publicarea poveştii lui Ion Creangă în „Convorbiri literare”, „Capra cu trei iezi” fiind adaptată de-a lungul timpului pentru reprezentaţii teatrale cu actori sau cu păpuşi. Potrivit producătorilor, este prima dată când cunoscuta poveste capătă forma unui lung-metraj.

Zilele acestea se desfășoară Festivalul Curtea Artiștilor

Maia Morgenstern și Marius Bodochi joacă împreună și pe scena Festivalului Curtea Artiştilor, care se desfășoară chiar în această lună, alături de alți actori consacrați ca Florin Piersic Junior, Marian Râlea sau Ada Milea, printre alții. Evenimentul are loc în curtea unei case din Zalău, pe care tânărul actor Darius Prodan a amenajat-o astfel încât să poată fi organizate spectacole în aer liber.

“Foarte mulţi artişti şi-au manifestat interesul de a veni să joace aici. E o mare realizare pentru noi, ca artişti din Bucureşti să îşi dorească să vină să joace în curtea unei case. Sigur, e şi contextul pandemiei, dar începem să punem Zalăul pe harta teatrului.”, a declarat, înaintea deschiderii festivalului, Darius Prodan.

Lasă un răspuns