doctissimo

Mai multe vaccinuri anti-coronavirus au ajuns în faza trei de testare

Dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19 înregistrează progrese remarcabile, iar o parte dintre acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, conform unui anunț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS a declarat că organizația încearcă să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor în momentul în care acestea vor fi finalizate, dar până atunci, este esenţial să suprimăm răspândirea virusului.

„Facem progrese bune”, a spus Ryan, menţionând că mai multe vaccinuri sunt în prezent în faza 3 de testare şi niciunul nu a eşuat, până acum, din punct de vedere al siguranţei sau capacităţii de a genera un răspuns imun.

„Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan într-o conferinţă de presă.

„Şi trebuie să fim corecţi în acest sens, pentru că acesta este un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi sau pentru săraci, ci pentru toată lumea”, a spus el.

Guvernul Statelor Unite va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a cumpăra 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech, dacă se va dovedi sigur şi eficient, au transmis cele două companii.

OMS a suferit o pierdere majora în urmă cu 2 săptămâni, când SUA au anunțat oficial retragerea finanțării organizației. Contribuția SUA se ridica la aproximativ 450 de milioane de dolari anual, iar decizia de a se retrage se bazează pe convingerea președintelui american că OMS a ajuns „marioneta Chinei”. site news

Lasă un răspuns